Mamma till Lucas 110601 v

Alla inlägg under mars 2012

Av louise axelsson - 13 mars 2012 12:24

Hallå :)

Strålande sol idag igen,så jäkla härligt.Dock väldigt blåsigt tyvärr! Men när vi var ut en sväng så var det inte kalla vindar iallafall. Idag har jag redan hunnit med en del. Har damsugit överallt IGEN! Skit drygt,damsuger jag inte VARJE dag så ser der ut som jag inte damsugit på evigheter.Går fan inte att beskriva vad nisseman hårar ner överallt & hela tiden..pluss detta grus och lort väder,som gärna gör sig synligt inne också. Har också hunnit diskat en massa & så har vi ätit tjockpannkaka :) Vilket gick mycket bättre att få i sig för Lucas än förra gången,åt ganska mycket faktiskt :) Hade på lite köpt fruktpuré på och det uppskatta han, sen fick han plocka lite själv och lyckades jäkligt bra med det också :)

Nu sover han i vanlig ordning & jag passar på att sitta här,funderar på om jag ska kolla på en film medans han sover,men känner jag mig själv har jag inte ro till det och kommer antagligen koka mer kaffe & börja städa nånstans..


Senare på em ska vi hinna med promenad iallafall,när vet jag inte riktigt.. Elin var sugen också :)

Men vet inte riktigt om jag vill ner till jernvallen och kika på bowling eller kanske träna och då vet jag inte om det hinns med. Dock blir det ju isåfall promenad dit för oss.

Haha igår gick vi 2 långa promenader med nisse, fan så surig han var! Visst uppskattar han att vara ute långe o så men när vi ska "motionera" så får han ju inte stanna på ALLA ställen han vill får då kommer man knappt nånstans..var nog ute i sammanlagt 3 timmar & dessutom var han tvungen att bada efter första promenaden så då blev han surig men han förlåter fort ;)


Lucas har varit överallt idag;


 

underbar frilla! <3

 

nån skyndar sig iväg efter att ha rivit omkring med alla skor :)

 

jagat fotbollen :)

  

mys framför barnprogram med frillan <3


Idag fyller också Madde 30 år! Grattis till henne :)

Ha en bra dag!

/la

Av louise axelsson - 12 mars 2012 08:05

Godmorgon.

Natten har varit kanon i vanlig ordning :) Lucas sov från 19 till 07.30 Då hör man honom prata så glatt inne från sitt rum,aldrig är han sur när han vaknar på morgon. Så sitter han alltid upp i sängen och plockar med sina 2 nallar eller äter på sänghimmelen & så möts man ju av världens leende när man kommer in, finns det nått som värmer så härligt i hjärtat?


Nu dricker han morgonvälling & jag dricker min morgonvälling.. haha Kaffe alltså.

Ska faktiskt göra oss klar so fort som möjligt och bege oss på långpromenad, nisseman ska släpas med.

Är ju ett underbart väder & en promenad före frukost är alltid bra :)


Har inga planer senare idag, efter lunchen.. Så om nån vill få besök eller så av oss så hojta :)

eller kanske en promenad? :)


Ha en bra dag.


finaste ögonen jag någonsin sett!

 

/ la

Av louise axelsson - 11 mars 2012 11:34

Mammas stora kille!

Gud vad fort allt går nu,lär sig så mycket.

Dock tror han att han inte behöver hålla sig,så det gäller och vara med :)

Bilder från i morse;

 


Plutten är förtillfället hos sin pappa, kommer tillbaka när han ätit lunch oså.

När han åkte dit klädde jag på mig och tog mig en promenad på 1 timme,vad mycket fortare man kan gå utan vagn?

dock är det svårt,konstigt nog.. haha alldeles som man måste hitta balansen igen. Skönt att faktiskt gå utan vagn man kan som sagt gå lite fortare,men mycket mysigare med vagn & plutt! <3

Innan jag gick hem igen stanna jag hos cia & fick mig en koppkaffe,väl hemma så har jag diskat & nu sitter jag här.

När plutten kommer tillbaka vill han antagligen sova en stund efter det tänkte jag att vi skulle gå upp på ICA & hålla min kära mor lite sällskap som sitter & säljer bingolotter för bowlinglaget.

Vet inte vad vi mer ska göra,nisseman kommer tillbaka ikväll & fick höra att han måste bada,så ska väl plåga honom med det. Tråkigt väder för en hund som nisse, vit & inga ben..haha,kropp & sen tassar. Lortgrisen <3


Igår hoppade plutt sin sovning, då jag skulle till Madde och tänkte att då kan han ju sova vidare i vagnen men han sov en kvart istället för 1-2 timmar som han gör hemma. Så sen på hemvägen så somna han sittande i ca 10 min..

Försökte få honom att luta sig tillbaka,gick en stund men sen studsa han upp i sittställning,dock med ögonen stängda ;)

Nyfiken,envis & trött ;

  


Angående melodifestivalen, det måste ju vara första gången man typ inte skäms över vad som vinner?

Absolut rätt låt gick vidare,en super härlig låt! Klockren att träna/promenera till tycker jag!

nä nu ska jag vänta in min älskling! <3

/ la

Av louise axelsson - 9 mars 2012 09:08

Godmorgon :)

Känner mig otroligt utvilad,är så glad att Lucas är så duktig och sover så bra på nätterna.

Bara för att jag skriver det nu, så blir det väl en vaken natt i natt, brukar ju blir så när jag nämner hur bra han sover :) Han sov iallafall ( även den senaste veckan ) från kl 19 till 08. Han sover igenomsnitt 11-13 timmar per natt & det kan man ju inte vara annat än nöjd med :) Dessutom har han inte ätit ett enda nattmål sen andra natten han börja sova i sitt rum & det var typ 1½ månad sen.


Har haft ett uppdrag såhär på morgon, hitta Lucas tandborste! Finns många gömställen för en katt,hund eller bebis. Men hitta den under soffan, så jag skyller på katten denna gång. Och eftersom den låg under soffan så passa jag på att damsuga där också + vardagsrummet. Flitig såhär på morgon jag! ;)

Nu dricker jag kaffe & Lucas jagar nisse i gåstolen,nisse börjar få det jobbigt nu,förföljd istort sett hela tiden, men han tycker det är lite kul ibland också. På tal om Nisse, operation banta hund ( och mamman ) börjar idag..

har så dåligt samvete för att han inte får dom promenader han behöver (för motionenskull),det ska bli bättre! Nu går vi mot lättare promenad väder & mindre bök att komma ut med bebis,hund & vagn. Mer motion till hunden & mindre gotta till honom också,ibland skämmer man bort honom lite väl, dessutom är han ett riktigt matvrak som ibland hinner med att gluffsa i sig kattensmat. Nej nu skärpning. Lilla älskade Nisseman.


Ska faktiskt nästan med en gång göra oss redo för en promenad,ska bara dricka upp & kanske göra nått åt huvve så inte folk måste blir rädda såhär på morgon,köra av vägen på väg till jobbet.


Annars har vi nog inga speciella planer, Nisseman ska till mormor kicki i vanlig ordning & vi, jadu.

Kanske hälsa på morfar mats? vi får se.


ha en bra dag iallafall.

kram


   

/ la

Av louise axelsson - 7 mars 2012 12:34

Hej!


Vilket underbart väder det är idag!  Just nu sover plutten & jag har Cia här på kaffe :) När Lucas vaknar då ska han få mellanmål & sen ska han hem till sin pappa ett tag. Medans han är det ska jag & Cia ta oss en promenad,antagligen blir det mer kaffe också ^^


Idag på förmiddagen har jag bytt gardiner, vill köpa nytt men när pengarna inte finns det det just nu får man ta vad man har! men blev väldigt nöjd i köket,nu är det verkligen vår/sommar där, blev just & fint :)

Har även flytta bordet & ställt det mot fönstret,härligt med förändringar!

  

Kanske man ska vara lite mer social nudå, med bästaste CIAAAAAAA! <3


Bilder från igår på min älskade;

  

Jag älskar dig så mycket att jag får ont i magen!


/ la

Av louise axelsson - 6 mars 2012 09:25

Hej!


Hade super mysigt i vanlig ordning igår på öppnaförskolan med Elin & Igor! Vi tog oss sen en härlig promenad på en timme. Otroligt vad jag är glad att jag träffat dom, Känns som vi kännt varandra länge, vi är så lika & man kan verkligen prata om allt mellan himmel & jord med henne. Och som Elin skrev, vad tråkigt vi skulle ha utan er <3

Jadu, här hemma vaknade vi 08.30 Det har nog aldrig hänt,möjligtvis om man haft en en natt då man har varit vaken ett par timmar,men i natt var det sammanhängande och Lucas har sovit nästan 14 timmar :) Hörde han prata från sitt rum vid 06.30 men det blev snabbt tyst och ja,vi sov till halv 9. Eller jag klev upp då & han vaknade nog av att jag rörde mig utanför. Nu kryper han omkring till alla rummen & hittar på bus.

Jag har ju knappt accepterat att han kryper, han har ju inte gjort det speciellt länge, inte ordentligt iallafall.

Men igår övande han otroligt mkt på att nästan resa sig,heeeela tiden.. & övningarna fortsätter idag.

Nu får det väl lugna ner sig, det gååååår så fort! stttttttttttttooooooooopp! :)


Bild från igår;

  


Nu ska jag göra mig i ordning, ska hem till Linda på kaffe om ett tag :)

hon bor bara ett ögonkast ifrån oss numera. bokstavligen också ;)

Sen på em vet jag inte vad vi ska göra, en promenad ska vi allt hinna med. Kanske bowling? Nja..


bild från idag;

   


Nä nu måste jag göra nått åt skatboet på huvvet & kasta på mig ett ansikte.

Ha en bra dag.

/ la

Av louise axelsson - 5 mars 2012 07:59

Godmorgon!


Drömde sjukt konstigt inatt.. känns som jag inte sovit ordentligt! det har varit drömmar som verkligen skulle kunna vara verklighet. Avslutade med att drömma att jag gick & la mig,vaknade och kollade på kl och den visa då 13.00? haha! jag studsade upp och tänkte VAD FAN? men klockan i verkligeheten var bara 06 ;) undra om jag är utvilad?

Somnade iallafall om igen & vaknade av Lucas prat kl 07.15 :)


Nu äter han morgon välling & mamman dricket kaffe,i vanlig ordning.

Ska göra oss klar för ett par timmar på öppnaförskolan :) alltid mysigt.

Har kommit fram till en sak, jag brukar alltid jaga sällskap dit & om nån inte kan så brukar vi också strunta i det..

Men har bestämt mig nu att det ska jag strunta i, ska gå dit endå. Det är så mysigt där,Lucas tycker om det. Jag tänker ta vara på den här tiden, den här tiden med öppnaförskolan är snart förbi. Tiden springer ju förbi så snart är han för stor ju,dessutom nu när man är mammaledig & har tiden :) 

Vill inte tänka tillbaka sen och tänka att ååh, varför var jag inte där mer....osv

Det är bra för Lucas & även för mig. Ska ta vara på den här tiden!

Men idag ska vi träffa Elin & Igor där,vilket vi oftast gör :) <3

Bild från igår kväll. När jag gick in till honom en sista gång innan jag la mig.

Blev så varm i hela kroppen, går inte att beskriva med ord!

Alla känslor & all glädje jag känner när jag ser min lilla pojk,min son <3

finast i hela världen.

 

& denna bild är från nu i morse :)

Nu förtiden sitter han alltid upp när jag kommer in,älskade <3

  


Ha en bra dag.

/ la

Av louise axelsson - 4 mars 2012 18:24

Hallå.

Dagen idag har varit lugn och behaglig.

Vaknade av att lucas klängde på mig, vaknade att pussar & små vassa tänder :)

Morgonmys i soffan som vanligt, sen någon gång vid halv 10 kom Lucas pappa & hämtade honom.

När han hade åkt så dammsög jag,torkagolv & diskade.

Gick också till affären & sedan hem till Cia & drack kaffe! :) Plutt kom tillbaka vid halv ett ungefär.

Inte långt där efter somna han och sov en stund. Medans började jag baka, hade ett paket jäst som gick ut i morgon så då passa jag på att göra bullar, sökte på nå nytt att prova..

kardemummabullar m kanel..

Fick bra mycket hjälp av gobiten Lucas när han vaknade :)

Underbara du <3

         


Dom blev inte speciellt snygga..

Men mamma kom med nisseman precis när dom blev klar, hon godkännde dom :)


Nu har jag en liten klätterapa här,som gäääärna vill äta på datorn :)

hihi, man behöver bara säga Nej utan att röra honom och han visar direkt sitt temprament! ;) pluttis!


Han är nog lite trött också, mamman också.. Snart välling och kvällsmys isoffan.

Sen ringa bästa cia & snacka skit :)

hörs då.

/ la

Ovido - Quiz & Flashcards